zaterdag 3 februari 2007

Bill's rant

Bill Gates heeft zich laten verleiden om midden in de campagne over de lancering van Vista te mopperen op de commercials van concurrent Apple . Dat zegt iets over hoe goed die commercials blijkbaar zijn. Ik vind ze in ieder geval leuk. Bill blijkbaar niet.


Hij maakt zich nogal boos over wat er in de reclames van Apple gezegd wordt over wat Apple's wel kunnen en PC's niet (of moeilijk) en hoe waar dat is. Ik kan me zijn frustratie wel een beetje voorstellen als je vaak dit soort vragen krijgt

Vanuit marketing en communicatie perspectief is zijn reactie echter onbegrijpelijk. Hoe suf kan je zijn om het waarheidsgehalte van een commercial die ook nog eens het format van een cabaret scène heeft te gaan bestrijden. Nog los van alle free publicity die je losmaakt voor de concurrent. 

Paar tips voor Bill:

  • Wees creatief: maak bijvoorbeeld van de "PC-guy" een (anti)-held.
  • Negeer het en ga voor je eigen kracht
  • ...maar doe in ieder geval niet dit 

Het heeft er alle schijn van dat ze bij Microsoft de creativiteit missen om hier mee om te gaan en dat is nu precies gelijk de kritiek op Vista. Na vijf jaar wachten hadden we iets spectaculairs verwacht. En dat is Vista niet.

Voor iedereen die iets met communicatie en marketing heeft is dit gekrakeel in ieder geval smullen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten